Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Dia Internacional del Medi Ambient i Museum Week

 

Dilluns, 03 de juny de 2024

EL PARC ARQUEOLÒGIC DE SA MORISCA CELEBRA EL DIA INTERNACIONAL DEL MEDI AMBIENT I LA MUSEUM WEEK

Diverses activitats de franc conviden a conèixer, passar-s'ho bé i conscienciar-se sobre la importància del medi ambient mitjançant el foment del contacte amb la natura i els espais museístics

Tot coincidint amb el Dia Internacional del Medi Ambient (5 de juny) i la Museum Week (del 3 al 9 de juny), el Museu Arqueològic del Parc de Sa Morisca ha organitzat un conjunt d'activitats adreçades a explorar i reflexionar sobre l'entorn. Aquestes activitats són de franc i tenen com a objectiu d'afavorir la interacció amb la natura i els espais museístics. Aquestes accions pretenen enriquir els coneixements sobre el nostre entorn natural i promoure una actitud de respecte i protecció cap al medi ambient. Cal tenir en compte que la incorporació de la sostenibilitat en els museus és recent, encara és reduït el nombre de museus que la integren dins del seu discurs museogràfic. Això contrasta amb el rol significatiu que poden tenir els museus com a plataforma de comunicació ambiental, capaç d'informar i sensibilitzar el públic.

Aquest dimarts, 4 de juny, a les 18:30 h, hi haurà una ruta guiada sota el títol "Els ocells de sa Morisca". Els especialistes, Mika Palmer i Jordi Muntaner del Grup local SEO-Virot (SEO/Birdlife), descobriran la riquesa i diversitat d'ocells que habiten el bosc de sa Morisca. Aquesta activitat està pensada per a joves i adults i és de franc, però requereix inscripció prèvia.

El dijous, dia 6 de juny, a les 18:30 h, es durà a terme un col·loqui amb el títol "Com cuidar els nostres boscos? Passat, present i futur de la gestió forestal". El col·loqui comptarà amb la participació de Luis Berbiela, enginyer forestal, i Llorenç Picornell, arqueòleg, els quals oferiran una perspectiva històrica i actual sobre la gestió forestal.

El dissabte, 8 de juny, a les 11 h, s'ha organitzat un taller infantil titulat "Un passeig per la natura". El taller està dissenyat per a menuts de 2 a 6 anys, i ofereix un espai de joc segur i estimulant per descobrir l'entorn. El mateix dia i a la mateixa hora, es farà una ruta guiada sota el títol "Els paisatges de la prehistòria" per descobrir com era el paisatge de Mallorca a la prehistòria, a càrrec de Biel Servera, arqueòleg especialista en paisatges antics.

El Parc Arqueològic del Puig de sa Morisca (Sta. Ponça, Calvià) té com a missió investigar, conservar i divulgar les connexions entre cultures al llarg de la història amb l'objectiu de fer rellevant a la societat del segle XXI el nostre llegat patrimonial tan ric. El parc té una extensió de 45 hectàrees de bosc i garriga mediterrània, i gestiona un patrimoni conformat per 16 jaciments arqueològics i 21 elements etnogràfics.

Els museus en general, i el del Parc Arqueològic de Sa Morisca, és una tipologia de servei cultural que segons la UNESCO (1960), es defineix com "un establiment permanent administrat en interès general amb la finalitat de conservar, estudiar, posar en evidència per diversos mitjans i, essencialment, exposar al públic per al gaudi i educació, un conjunt d'elements de valor cultural: col·leccions d'objectes d'interès artístic, històric, científic i tècnic, així com jardins botànics i zoològics, i aquaris." Per tant, Sa Morisca i el seu entorn natural privilegiat són motiu de celebració especial durant la Setmana dels Museus.