Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Millores en l'entorn urbā i litoral

 Dijous, 21 de juny de 2018

Visita del batle a les millores en l'entorn urbà i litoral de Costa de la Calma, Peguera i Palmanova

En el marc dels projectes dels projectes de millora de camins i senders costaners, ha finalitzat una de les actuacions previstes: el condicionament del camí costaner situat a la Costa de la Calma, entre Cala Blanca i les platges de Muntanya d'Or (de uns 390 m de longitud), amb el que es pretén un millor aprofitament d'aquest espai públic per part tant de residents com de visitants. Amb les obres que s'han realitzat, aquest tram de costa ha passat de ser un camí de terra pedregós a un sender còmode, accessible i integrat en l'entorn, que permet contemplar un passeig costaner d'alt valor natural i paisatgístic, amb il·luminació arran del sòl.

Una altra de les obres finalitzades ha estat el carrer Tarongers de Peguera (paral·lela al bulevard), en la qual s'ha fet una intervenció per millorar el trànsit, sobretot, dels vianants, anivellant la vorera i la calçada per a una major accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i cotxets de bebè. Així mateix, s'ha millorat la il·luminació i l'arbrat, així com la recollida de pluvials, i s'han soterrat les xarxes d'electricitat i telefonia.

També a Peguera ja està oberta la nova zona verda del carrer Salvador Espriu, en la qual s'ha habilitat una zona de descans i un parc infantil, amb jocs diferenciats per a nens de 2 a 5 anys, i una altra per a menors de 5 a 12 anys, amb sòl de cautxú, protegit per un muret i amb il·luminació de balises encastades en el mur i una torre d'il·luminació per a la zona de jocs.

D'altra banda, s'ha habilitat a la zona de la platja des Carregador de Palmanova un nou joc infantil, un vaixell pirata, que substitueix el que hi havia instal·lat, i s'ha cobert el terra amb un paviment de cautxú, a més de delimitar l'àrea amb una barana de metacrilat, com a element de seguretat per evitar que els menors tinguin accés directe a la calçada.
El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha visitat aquestes actuacions al costat dels regidors de les zones respectives, M. Carmen Iglesias (Costa de la Calma), Juan Quadres (Peguera) i Francisca Muñoz (Palmanova), per comprovar l'acabat de les mateixes i veure que responen a l'objectiu de millora de la qualitat dels espais urbans i costaners per al gaudi de residents i visitants.