Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Solucions a les olors de la planta de compostatge

Calvià, 13 de setembre de 2018

EL CONSELL DE MALLORCA AVANÇA LA PROPERA ELIMINACIÓ DE LES OLORS DE LA SEVA PLANTA DE COMPOSTATGE A COSTA DE LA CALMA.

Joan Lladó, director insular de Residus de Consell de Mallorca, comunica al govern de l'Ajuntament de Calvià la seva decisió de dur a Palma la majoria dels fangs de depuradora.

Joan Lladó, director insular de Residus del Consell de Mallorca, ha comunicat a l'equip de govern de l'Ajuntament de Calvià que la major part dels fangs que es tracten a la planta de compostatge de Costa de la Calma, causants de les olors que provoquen queixes dels veïnats, seran tractades a la planta de Palma quan finalitzi la remodelació d'aquestes instal·lacions, sobre el mes d'abril de 2019.

L'anunci s'ha fet a una reunió que ha tingut lloc a l'Ajuntament de Calvià, amb Andreu Serra, primer tinent de batle i president de Calvià 2000; Paquita Muñoz, regidora de Medi natural i urbà; Olga Granados, regidora de Costa de la Calma; Sonia Moragues, gerent de Calvià 2000, i tècnics mediambientals de les dues institucions.

El motiu de la trobada era abordar la solució a les olors emanades per la planta de compostatge situada a Costa de la Calma, propietat del Consell Insular de Mallorca i que gestiona Tirme, que vénen provocant les queixes dels veïnats de la zona. El 2015, aquest centre va deixar de processar residus orgànics per tractar fangs de depuradora, el volum ha anat creixent des d'aleshores. A més, les olors s'han intensificat amb les pluges d'aquest estiu.

Després de diverses reunions prèvies amb el Consell de Mallorca, Lladó ha informat que Tirme està remodelant la seva planta de tractament de FORM de Palma. Aquestes obres permetran a aquest centre duplicar la seva capacitat i assumir els residus que ara gestiona la planta de tractament de Costa de la Calma.

El 2019, la planta de Calvià passarà a ser residual, si bé es contempla en el Pla director sectorial de residus la construcció d'una nova planta al 2023 per al tractament de matèria orgànica generada al municipi de Calvià. Aquestes instal·lacions comptaran amb sistemes de desodorització i permetran tractar la matèria primera en origen, disminuint els costos de tractament per l'Ajuntament de Calvià.