Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Acord per acabar amb les 'party boat'

Calvià, 5 d'octubre de 2018

ACORD AMB L'ASSOCIACIÓ D'ACTIVITATS MARÍTIMES PER ACABAR AMB LES PARTY BOATS A MAGALUF

En el conveni s'estableix un compromís mutu per al manteniment del pantalà on atraquen les barques

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i el president de l'Associació Patronal d'Empresaris d'Activitats Marítimes de Balears (APEAM), Miguel Puigserver, han signat avui matí a l'Ajuntament un conveni de col·laboració per regular la utilització del pantalà de Magaluf per part de sis empreses: 4 de Palma i dos de Calvià, que estan associades a APEAM i que exploten 10 barques que ofereixen rutes pel litoral calvianer. El batle Rodríguez Badal ha destacat la importància de l'acord ja que el consistori calvianer posa tots els seus esforços a eliminar les molèsties que ocasionen les Party Boats a veïnats i visitants, i vol millorar Magaluf com a destinació turística de qualitat. En la mateixa línia, el president de APEAM ha destacat la mesura com un model exemplar que creu que s'hauria de dur a terme també en altres punts d'atracada de les illes Balears.

L'objectiu final del conveni d'ocupació i utilització del pantalà de Magaluf és que no s'organitzin Party Boats, un festes que es caracteritzen per un turisme d'excessos, amb ofertes de tot inclòs i promocions que fomenten les gateres, així com música alta, i jocs de contingut sexual que denigren la integritat moral dels participants i que perjudiquen la imatge turística de Calvià.

El conveni signat avui preveu també un acord de manteniment de l'embarcador de Magaluf. APEAM s'encarregarà concretament dels elements de ferro, fusta, baranes i paviment de l'embarcador. L'Ajuntament de Calvià, per la seva banda, ha instal·lat una porta d'accés controlada i millorarà el sobreeixidor pel qual desemboquen les pluvials de Magaluf. En el cas que algun agent de la Policia Local de Calvià constati que alguna empresa de barques incompleix l'acord, se li denegarà la clau d'accés al pantalà de Magaluf. És a dir, se li exclourà del conveni i perdria l'autorització d'embarcar o desembarcar a Magaluf. Aquest mes d'octubre acaba la temporada turística d'excursions marítimes i es preveu que es reprenguin de manera progressiva a partir del març de 2019.

L'ús del atracador de Magaluf no és exclusiu de APEAM, també altres empreses poden demanar autorització a la Demarcació de Costes i l'Ajuntament de Calvià. Igualment, han de complir les mateixes premisses establertes en aquest acord que té una vigència de quatre anys. D'aquesta manera el consistori calvianer avança en la regulació de les party boats en l'exercici de les seves competències municipals.