Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Passeig Calviā entre Santa Ponįa y el Toro

Divendres, 2 de novembre de 2018

CALVIÀ ENLLAÇARÀ SANTA PONÇA I EL TORO A TRAVÉS DEL PASSEIG  CALVIÀ QUE COMPTARÀ AMB GAIREBÉ 5 QUILÒMETRES MÉS DE VIA

La proposta ha estat aprovada amb el finançament de 2018 de l'impost de turisme sostenible

D'aquesta manera, es completarà un tram més de l'emblemàtic passeig de vianants que actualment té una longitud d'uns 32 quilòmetres i que uneix la majoria dels nuclis del municipi

Amb el projecte "Camí del sud de Mallorca" presentat pel Consell de Mallorca a la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible, que ha assumit la proposta de l'Ajuntament de Calvià, el municipi comptarà amb un nou tram del Passeig Calvià, de manera que pràcticament tot el terme municipal estarà unit per l'emblemàtic passeig de vianants que actualment té una longitud d'uns 32 quilòmetres.

El projecte que durà a terme l'Ajuntament enllaçarà Santa Ponça, des de l'avinguda del rei En Jaume amb el carrer Isabel la Catòlica, fins al carrer Gran Via Penyes Rotges del Toro, que tanscurrirá per la zona interior.

L'aprovació de la proposta permetrà sufragar més del 60% del projecte, que puja a 3,1 milions d'euros, amb fons de l'impost de turisme sostenible, la resta es finançarà amb fons propis municipals.

El Passeig de Calvià és una via de vianants que dóna cohesió territorial al municipi en unir la majoria dels nuclis urbans a través d'una via arbrada, amb diferent mobiliari urbà com bancs, aparells d'exercicis, il·luminació, etc. És molt utilitzat tant per residents com per visitants ja que ofereix la possibilitat de fer llargs recorreguts per un passeig lliure de vehicles, adaptat a persones amb mobilitat reduïda, a un entorn agradable i envoltat de vegetació.

A més del projecte del nou tram del passeig de Calvià, està previst per aquest hivern l'arranjament del tram del passeig que va des de la rotonda de Cala Figuera a Peguera, la titularitat és del Govern dels Illes Balears, que invertirà mig milió d'euros per que després pugui ser recepcionat per l'Ajuntament de Calvià perquè tingui la mateixa cura que la resta del passeig.