Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Reforma de la plaça de Punta Nadala

Dijous, 12 de setembre de 2019

LES OBRES DE LA PLAÇA DE PUNTA NADALA DE PALMANOVA COMENÇARAN AL NOVEMBRE I SUPOSARAN LA REFORMA DE L'ESPAI PÚBLIC

S'ha creat una comissió veïnal de seguiment de les obres

L'Ajuntament de Calvià va convocar ahir a la tarda a veïnats, comerciants i empresariat de la zona de Palmanova per exposar-los la proposta de reforma de la plaça Nadala, situada entre els carrers Punta Nadala i Duc d'Estremera.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, la regidora de Palmanova, Francisca Muñoz, i la directora tècnica de Vies i Obres de l'Ajuntament de Calvià varen explicar la proposta, que està en la seva darrera fase de licitació, a punt de ser adjudicada, de reforma d'una plaça que no ha experimentat cap millora des de fa uns vint anys i en la qual també s'escometrà una actuació per part de Calvià 2000, de substitució de la conducció d'impulsió de les aigües residuals i la implementació del sistema d'aigua regenerada per al reg de tota la plaça.

La proposta, la inversió total de la qual ascendeix a 783.000 euros, consisteix en una reforma integral de la plaça, amb el canvi del paviment tant de la zona de les palmeres (que no es tocaran), com de la resta de la plaça. A més, es canviaran les lluminàries i els bancs i es col·locaran taules i bancs de pícnic, adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. D'altra banda, es renovarà la zona de jocs infantils, amb la substitució del paviment d'arena per paviment de cautxú, amb una zona ombrejada, a més, s'instal·larà una zona de calistènia. La proposta inclou també la creació d'un parc caní que estarà separat de l'àmbit de la plaça a través d'una tanca perimetral de seguretat que estarà protegida per un mur vegetal.

Com s'ha fet amb anteriors obres del municipi, es crea una comissió de seguiment veïnal de les obres, que, a més, podran participar activament en la presa de decisions, al marge de les qüestions tècniques i de seguretat, com triar la textura, color i dibuix del paviment de la plaça; els elements de calistenia, i el mobiliari que es renovarà, entre d'altres aspectes que es varen tractar en la reunió.

Està previst que les obres comencin al novembre, amb un termini d'execució de 4 mesos.

En aquest pdf es pot veure la proposta sobre la qual es treballarà.