Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

'Biblioigualtat' i adhesiķ al pacte 'Reacciķ'

Dilluns, 2 de desembre de 2019

BIBLIOTEQUES DE CALVIÀ S'ADHEREIX AL PACTE REACCIÓ CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES IMPULSAT PEL GOVERN BALEAR I L'INSTITUT BALEAR DE LA DONA AMB BIBLIOIGUALTAT

Es tracta d'un espai permanent a la biblioteca de Cas Català-Illetes-Bendinat, el fons bibliogràfic del qual el componen documents seleccionats de temàtica feminista i d'igualtat

Biblioteques de Calvià s'adhereix institucional i públicament al Pacte Reacció - Contra les violències masclistes impulsat pel Govern balear i l'Institut Balear de la Dona amb els següents compromisos:

1.Creació d'un espai permanent #BIBLIOIGUALTAT a la biblioteca Cas Català-Illetes-Bendinat en matèria feminista i d'igualtat.
2. Creació d'un logo de #BiblioIgualtat.
3. Donar més visibilitat a les dones escriptores.
4. Incorporar al catàleg de cada biblioteca les obres escrites per dones en tots els àmbits del coneixement i la cultura.
5. Programar contacontes i clubs de lectura des de la perspectiva de gènere.
6. Participar en el Dia de les Escriptores (15 octubre) i el Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència (11 febrer).
7. Col·laborar amb els IES en el Dia de la Dona (8 març) i el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones (25 novembre) amb exposicions i bibliografia seleccionada.
8. Utilitzar un llenguatge inclusiu i no sexista també amb les imatges.
9. Formalitzar l'adhesió de la biblioteca amb el vist i plau de les regidores i regidors i fer-ne difusió entre els treballadors/es i usuaris/es.

Biblioteques de Calvià pretén posar en valor el patrimoni cultural de les dones, i compensar, en la mesura que sigui possible, la invisibilització de les dones en la literatura. Per aquest motiu, es vol donar a conèixer la teoria feminista i la seva història mitjançant la presència d'obres relacionades en les prestatgeries de la biblioteca, arribant d'aquesta manera a la paritat tant d'escriptores com d'escriptors.

BiblioIgualtat es configura com un espai permanent a la biblioteca de Cas Català-Illetes-Bendinat en el qual el fons bibliogràfic està format per documents seleccionats de temàtica feminista i d'igualtat. El projecte compta amb el suport i la col·laboració de la Secció d'Igualtat de l'Ajuntament de Calvià.

Amb aquest projecte, Biblioteques de Calvià, a més, aspira a aconseguir el segell del Consell de Cooperació Bibliotecària que s'atorga anualment amb la finalitat de ressaltar el valor dels projectes de biblioteques més destacats durant l'any.