Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Decret cap a la millora de la qualitat del destí

Divendres, 17 de gener de 2020

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ VALORA L'APROVACIÓ DEL DECRET LLEI PER FER FRONT AL TURISME D'EXCESSOS

L'Ajuntament de Calvià considera l'aprovació de Decret Llei contra el turisme d'excessos per la millora de la qualitat de destins turístics, que ha rebut avui la llum verda al Consell de Govern, com un pas important per fer front a l'turisme d'excessos ja que permetrà avançar d'una manera més efectiva cap als objectius de qualitat que des de fa uns anys es ve perseguint en un marc de col·laboració publicoprivada.
Des de l'Ajuntament de Calvià es valora que el Decret reculli les reclamacions que es vénen fent per la necessitat que hi hagués un marc normatiu supramunicipal que posés límit a certes pràctiques i que preveu el text aprovat avui com posar veto a les ofertes agressives d'alcohol o la seva oferta gratuïta, i a activitats com les party boats, o les excursions etíliques (pub crawling), entre d'altres pràctiques, i tot això demanant esforços, amb aquesta regulació, a tots els sectors: allotjament, oci, comerç i activitats. Així mateix destaca la importància que es prohibeixin pràctiques denigrants especialment per a les dones.
El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, recorda que des del municipi es venien demanant actuacions des de fa anys que complementaran les accions que s'han estat duent a terme des de l'àmbit municipal, pel que considera un pas molt important que s'hagin escoltat les reclamacions de Calvià per sumar els esforços de tots els actors implicats, per avançar en la reconversió de la destinació que no té marxa enrere. Es mostra convençut que més prest que tard, aquests esforços, donaran els seus fruits.