Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Visita obres de restauraciķ dels molins de Galatzķ

Dimarts, 3 de març de 2020

VISITA A LES OBRES DE RESTAURACIÓ DELS MOLINS DE LA FINCA DE GALATZÓ

El Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Calvià estan restaurant els molins d'aigua fariners de la Finca de Galatzó, la qual cosa contribuirà a la conservació d'aquestes construccions, datades des de la conquesta de Mallorca que utilitzaven l'aigua com a força motriu i que estaven generalment destinats a moldre cereals per a l'obtenció de farina. La restauració forma part del Programa de Restauració del Patrimoni Històric Industrial de la illa de Mallorca, convocat pel Consell que es fa càrrec de la redacció del projecte i la mà d'obra, mentre que l'Ajuntament es fa càrrec dels materials, transports i altres despeses associades.
La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Bel Busquets, i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, han visitat les obres de restauració acompanyades del tinent de batle i la regidora de Medi Ambient i Transició ecològica, Rafel Sedano i Marga Plomer, i la regidora de Patrimoni, Francisca Muñoz.
A la finca, a més, s'estan duent a terme altres obres de restauració com la de la canaleta i l'aljub i la xarxa de síquies que permetrà la posada en funcionament de tot el sistema hidràulic de la finca. La finca de Galatzó conserva un dels sistemes hidràulics més complexos que se conserven a Mallorca amb sa font des Ratxo, els dos molins i els més de 500 metres de canalització.