Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

BAN MUNICIPAL PER CONTENIR EL CORONAVIRUS

Divendres, 13 de març de 2020

BAN MUNICIPAL PER CONTENIR EL CORONAVIRUS

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha decretat un ban municipal amb les mesures adoptades per tal de contenir el Coronavirus.

El ban és un mandat publicat pel Batle d'obligatori i general compliment.

El podeu descarregar AQUÍ 

TEXT ÍNTEGRE:

BAN MUNICIPAL
FAIG SABER
Davant les informacions relacionades amb el COVID-19 (coronavirus), i d’acord amb les indicacions de la Conselleria de Salut i Consum de les Illes Balears, i dels Governs Balear i d’España volem reiterar les recomanacions generals que s’han fet públiques aquests dies a través dels mitjans de comunicació:
    Manteniu una bona higiene personal: rentau-vos freqüentment les mans, evitau el contacte amb mans, nas i ulls.
    Cobriu-vos la boca i el nas amb un mocador d’un sol ús o amb el colze en cas que tossiu.
    Respectau una distància mínima d’un metre amb persones que tinguin símptomes respiratoris.
    Comunicau-vos amb el telèfon de consultes mèdiques 061 en cas de notar símptomes (febre, tossina, sensació de manca d’aire). En cap cas no heu d’acudir al centre de salut ni a urgències.
Podeu trobar informació addicional sobre el coronavirus en la següent adreça electrònica de la Conselleria de Salut i Consum de les Illes Balears:
http://www.caib.es/sites/coronavirus/ca/portada/
Com a mesura de contenció, independentment de les mesures que adoptin instàncies administratives competents d’àmbit superior, declaram la suspensió durant un període de 15 dies a partir d’avui de tots els esdeveniments públics de caire social, cultural, esportiu i comercial (inclosos fires, mostres i mercats) organitzats per la corporació municipal fins a nova comunicació.
Especialment es decreta:
    La suspensió de totes les activitats esportives i el tancament de totes les instal·lacions esportives municipals del municipi (piscines, gimnasos, camps de futbol, etc.). En les instal·lacions que, per la seva       infraestructura, no sigui possible un tancat físic, recordam que no hi està recomanat ni permès l’ús.
    El tancament de centres culturals, biblioteques, centres de joventut, teatres, escoles de música, clubs de gent gran.
    El tancament de centres de dia, els locals de gent gran i les seves activitats socioculturals i esportives.
    La restricció de les visites a la Llar de Calvià. Es limita a un visitant per resident i es prohibeix l'accés a menors de quinze anys i a persones amb malalties respiratòries.
    La suspensió de les activitats socioculturals en espais escènics i centres culturals i la seva clausura.
    La suspensió de les activitats que es desenvolupen en centres municipals com ara tallers, cursos i similars.
    La suspensió dels esdeveniments multitudinaris o que impliquin una concentració considerable de persones al municipi.
    La suspensió de mercats i venda ambulant, excepte les parades agroalimentaries.
    La resta de dependències municipals, amb excepció de la Policia Local i les dependències administratives, que duran a terme la prestació dels seus serveis en l’horari establert. Es recomana a la           ciutadania que hi acudeixi només en casos d’urgència o inajornables.
    L'horari d'atenció a la ciutadania serà de 10 a 13 h, per la qual cosa es torna a reiterar que els desplaçaments a les dependències públiques han de ser restringits i motivats per raons urgents.
    El tancament de les escoletes municipals, cessament de l'activitat presencial en els CREC, REIP i CUC.
    El tancament de biblioteques municipals i la suspensió de totes les activitats extraescolars en els centres educatius.
    Es recomana que la població no faci ús d'espais comuns, com poden ser els parcs infantils, per tal d'evitar aglomeracions o reunions de persones.
D'altra banda, ateses les repercussions econòmiques que la situació pot tenir a curt i mitjan termini, l'Ajuntament ha iniciat un estudi per a l'aplicació de bonificacions i incentius fiscals, així com ajudes a petites empreses del municipi que pateixin directament els efectes de la situació econòmica derivada de les circumstàncies que travessam. Actuarem en funció de les mesures que es posin en marxa des d’altres administracions i en funció del que ens permet l'autonomia municipal. A més, s'estudiarà l'increment d'ajudes socials per a treballadors i treballadores amb dificultats que puguin veure el seu període de contractació reduït i, per tant, la seva renda anual disponible reduïda i s'ampliaran els mesos d'ajudes per a les escoletes.
Finalment, volem apel·lar a la responsabilitat individual i col·lectiva perquè totes aquestes mesures siguin efectives i aconsegueixin l'objectiu final, que no és altre que la contenció del virus i que en el menor espai de temps possible es pugui tornar a la normalitat. Necessitam del vostre compromís, del compromís de tots i totes.
A la vegada, us informam que, des de Delegació de Govern i des de Ports de les Illes Balears, en coordinació amb Ports de Barcelona i de València, asseguren l’abastament d’aliments, materials sanitaris, etc.
Calvià, 13 de març de 2020
El batle