Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Nota Informativa de la Policia Local de Calvià

Calvià, 27 de maig de 2020

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

167 PERSONES MULTADES LA SETMANA PASSADA PER INCOMPLIR LES NORMES DE L'ESTAT D'ALARMA

La Policia Local de Calvià ha proposat per a sanció a 167 persones per incomplir les restriccions que implicaven l'estat d'alarma en la fase 1 en la qual estàvem la setmana passada. Majoritàriament es tracta de persones que no duien mascareta dins el vehicle quan és obligatori, feien un ús recreatiu de les platges quan només era permès l'ús esportiu, o per no mantenir les distàncies de seguretat. En total des de l'inici de l'estat d'alarma, els agents municipals han interposat un total de 1.474 denúncies.

Per zones, cal destacar les 33 sancions que s'han interposat a IIletes, gairebé totes a les seves platges, per haver-hi grups nombrosos o no mantenir les distàncies de seguretat. A Santa Ponça, s'han interposat 29 denúncies, totes elles per no fer ús de la mascareta quan és necessari dins els vehicles. A Bendinat i a Son Bugadelles s'han interposat pel mateix motiu 14 denúncies a cada nucli. La mateixa xifra a Portals Vells, on hi havia banyistes i gent prenent el sol. A Son Ferrer, també 14 denúncies, en aquest cas per la reunió nombrosa de persones.

La Junta Local de Seguretat a Calvià avui ha posat en comú les dades de la setmana anterior i manté la coordinació per a les setmanes vinents i es prepara de cara a la futura arribada de turistes. En la reunió d'avui matí, hi han participat el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal; la tinenta de batle, Nati Francés Gárate; el director general de Serveis Generals i Policia, José Antonio Fernández Ballesta; el secretari de l'Ajuntament, Joan Castañer Alemany; el cap de Policia, Paco Darder Kittila; el major J. A. Navarro Muñoz; i el comandant del lloc de la Guàrdia Civil a Calvià, el tinent Manuel Martínez Palomo.

L'Ajuntament de Calvià reitera que és responsabilitat de totes i tots seguir les normes i recomanacions sociosanitàries mentre duri el procés de desescalada. El consistori demana especialment que la ciutadania respecti la franja horària dels majors de setanta anys i demostrar així la solidaritat cap a les persones vulnerables i grans que tenen reservat entre les deu i les dotze del migdia i entre les set i les vuit del vespre per a ells.