Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Presenten la campanya de la posidōnia a Calviā

Dilluns, 1 de uny de 2020

Es presenta a Calvià la campanya del Servei de vigilància de la posidònia que inclou novetats com la incorporació de 14 robots submarins

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha asistit a la presentació de la campanya d’enguany del Servei de vigilància de la posidònia, que ha anat a càrrec del conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir.
El conseller ha explicat que, enguany, s'ha volgut presentar la campanya a Portals Vells per reconèixer Calvià que ha estat el primer Ajuntament a completar un Pla d’actuació a les platges adaptat al Decret de protecció de la posidònia i que ha estat avalat per la direcció general d’Espais Naturals i Biodiversitat. (Adjuntam enllaç a la nota de premsa de la Conselleria).
El batle ha explicat a grans trets, el Pla estratègic del Litoral de Calvià, en el que estan involucrats els Departaments de Litoral, Medi Ambient i Calvià 2000, i que preveu:
Un protocol de retirada de la posidònia seca a l'inici de l'estiu, que no es rebutja, sinó que es reutilitza en dos àmbits. D'una banda, es dedica a abonament o llit de bestiar en les finques agrícoles del municipi, que prèviament ho han sol·licitat, i, de l'altra, Calvià 2000 l'emmagatzema, en una zona d'apilament, per a la seva posterior devolució a les platges durant l'hivern, per preservar-les de possibles danys per temporals
Una altra de les actuacions que contempla el pla és la protecció de la posidònia amb un projecte d'abalisament que suposarà retirar 200 metres les balises, per allunyar els fondejos. (concretament, a Portals Vells, on s'ha fet la presentació,aquest abalisament suposarà unir les tres cales).
I una tercera actuació, que serà la instal·lació d'ancoratges ecològics i la regulació de l'ancoratge, per al control i regulació dels fondejos.
Finalment, una actuació important que du a terme Calvià, any rere any, és el de la conscienciació. Mitjançant el Departament de Medi Ambient, cada estiu es realitzen campanyes de conscienciació amb ONG, que inclouen tallers, jornades de neteja, etc.
A l'acte de presentació també hi han assistit el tinent de batle i la regidora de Medi Ambient i Transició Ecològica, Rafel Sedano i Marga Plomer, i el regidor de la zona de Portals Vells, Marc López.

Nota de premsa de la Conselleria de Medi Ambient i Territori: enllaç