Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Visita obres primer Centre Dia Calviā

Dijous, 16 de març de 2023

VISITA A LES OBRES DEL PRIMER CENTRE DE DÍA CONSTRUÏT A CALVIÀ

L'edifici ubicat a Palmanova ha estat finançat en un 50% per la Conselleria d'Afers Socials, un 25% pel Consell de Mallorca a través de l'IMAS i un 25% per l'Ajuntament de Calvià

L'Ajuntament de Calvià ja ha iniciat el procés per a la construcció d'un segon Centre de Dia a un solar adquirit a Santa Ponça

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal; la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i la consellera insular de Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Sofia Alonso han visitat aquest matí les obres del futur centre de dia de Palmanova que ja ha entrat a la seva recta final. Es tracta del primer centre de dia del municipi, si no es compten les places públiques a la Llar de Calvià.

A la visita també hi han assistit la tinenta de batle de Cohesió Social, Nati Francés; la regidora de Desenvolupament Social, Infància i Gent major, M. Carmen Rojano, a més d’altres responsables municipals.

Les obres han tengut un cost de 736.548 €, dels quals el 50 % els ha finançat la Conselleria d’Afers Socials i Esports, el 25% l’Ajuntament de Calvià i el 25% restant el Consell de Mallorca. Les obres ja estan acabades i ara només manca equipar-lo i fer-ne l’autorització.

El Consell de Mallorca, a través de l’IMAS, serà l’encarregat d’autoritzar-lo. Per la seva banda l’Ajuntament de Calvià serà l’encarregat de gestionar-lo i es preveu que tengui uns 10 treballadors. Una vegada entri en funcionament la Conselleria d'Afers Socials seguirà lligat al centre ja que s’encarregarà de concertar les places reservades a atendre la població dependent.

En total, el nou equipament situat a ses Planes, té capacitat per 30 places que passaran a formar part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència per les quals la conselleria hi destinarà al voltant de 200 mil euros anuals.

L’execució d’aquesta equipament és un exemple de col•laboració institucional i de la necessitat de fer front conjuntament a l’envelliment de la població, l’aposta pels serveis de proximitat i l’atenció a la dependència.

Aquest nou centre s’inclou en el pla de nous equipaments públics que està desenvolupant la Conselleria d’Afers Socials i Esports amb l’objectiu d’incrementar el nombre de places tant de centre de dia com de residència per a les persones en situació de dependència a Balears.

Per altra banda, l'Ajuntment de Calvià ha iniciat ja el procés per a la construcció d'un segon Centre de Dia al municipi, que estarà ubicat a un solar que ha adquirit el Consistori a Santa Ponça.

Projecte del Centre de Dia de Palmanova
El nou edifici, de 366 m² en una sola planta baixa i 5 metres d’alçada, està disposat mitjançant tres volums de diferents alçades i dimensions, organitzats al voltant d’un pati, que s’alineen d’acord amb els límits de la parcel•la. L’accés és fa a través d’un porxo per la carretera Calvià-Palmanova, que dona accés a un passadís al voltant del qual s’organitzen els tres mòduls, que es distribueixen de la següent manera:
- Mòdul de serveis, com els banys, els vestuaris i la sala de personal, el magatzem, la cuina i la sala d’instal•lacions, que disposen d’accés des del passadís principal.
- Mòdul de salut, amb la sala de fisioteràpia i el despatx del metge o la sala de cures.
- Mòdul d’estar, amb la sala polivalent i la sala de descans, dos espais on les persones usuàries passaran la major part del temps. Són sales contigües, de manera que es poden emprar conjuntament o de manera independent. Aquest espai té una terrassa exterior coberta amb una pèrgola mòbil per regular l’entrada de llum solar i el confort tèrmic de les persones usuàries.

Declaracions del batle   Declaracions de la consellera Santiago    Declaracions de la consellera Alonso