Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Programa 8M Dia Internacional de les Dones

Divendres, 5 de març de 2021

8M: CALVIÀ COMMEMORA EL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES AMB DIFERENTS ACTIVITATS, LA MAJORIA VIRTUALS, I AMB LA PARTICIPACIÓ DELS CENTRES EDUCATIUS

A tot el municipi es podrà veure la campanya #FemHistòriafentcamí en què es compartiran fins a 50 fites assolides per les dones al llarg de la història

Programa 8M Dia Internacional de les Dones

L'Ajuntament de Calvià commemora el 8 M - Dia Internacional de les Dones amb tot un seguit d'activitats virtuals, radiofòniques, naturals i culturals i amb la posada en marxa d'una campanya per visualitzar el paper de la dona al llarg de la història.

Amb el hastag #FemHistòriafentcamí es vol compartir la història d'algunes fites aconseguides per les dones, moltes d'elles fruit de la lluita, a través de cartells distribuïts per tot el municipi, i que sorgeixen d'un treball conjunt entre l'Ajuntament de Calvià i els Instituts Bendinat, Calvià i Son Ferrer. Així, es trobaran fites com: Fins al 1931 les dones no tenien dret a votar a les eleccions, Fins al 1978 no es deixava a les dones tramitar documents oficials sense el permís d'un home, Fins al 2004 no es varen prohibir els anuncis sexites per llei, Fins al 2017 la RAE definia el “sexo débil” com a conjunt de dones, Fins al 1980 la píndola era il•legal com a mètode anticonceptiu... i així, fins a 50 fites diferents.

Amb la col•laboració dels centres escolars s'ha elaborat, també, el programa del Dia Internacional de les Dones 2021 a Calvià, amb el concurs de cartells i el concurs de microrelats amb la temàtica “Dones que han fet camí”. Biel Naranjo García de cinquè de primària del CEIP Jaume I de Palmanova, i Kinjal Wagle de segon de primària del CEIP Cas Saboners de Magaluf, han estat els guanyadors del concurs de microrelat i de cartells que conformen la portada del programa.

La majoria de les activitats que s'han organitzat per al 8M de 2021 es realitzen de forma virtual. Així, s'ha programat iniciatives que es duran a terme a les xarxes municipals amb propostes com la participació en l'elaboració d'un vídeo commemoratiu, una xarxa de missatges de reconeixement sota el títol «Mirades de dona a dona que construeixen», o el kahoot feminista «Què saps d'igualtat? Jugam en línia i aprenem», entre d'altres.

Les Biblioteques de Calvià també han elaborat un programa d'exposicions virtuals, guies de lectura, tallers i contes, destinats a totes les edats però als infants en especial.

Al llarg de tot el mes es realitzaran marxes senderistes en commemoració del Dia de les Dones, fent la ruta circular de ses Vinyes a la finca pública de Galatzó.

I a l'Auditori de Peguera i al Teatre de Sa Societat de Calvià s'han programat dos espectacles: Degenérate mucho, de las XL, un espectacle amb molt d'humor i música en directe, i La Roja, una obra de teatre creada i dirigida per Neus Nadal i interpretada per l'Associació cultural Mals Papers d'Esporles.