Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Ciutadania

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
El teu Ajuntament Visita Calviā Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Notícies d'interčs

Calvià atorga 646.884 euros en ajudes al lloguer Covid. Prop de 470 persones han rebut les ajudes extraordinàries al lloguer de l'habitatge COVID-19. Per a més informació, feu clic aquí.

L'Ajuntament de Calvià injecta 300.000 euros més al milió d'euros destinat a ajudes d'urgent necessitat.A causa del Covid-19 l'Ajuntament ja havia multiplicat per cinc el pressupost inicial per cobrir necessitats bàsiques. Per a més informació, feu clic aquí.

Campanya de dinamització del Comerç de Calvià. El comerç de Calvià elevat a la màxima potència posa a disposició dels establiments un Marketplace i un sistema de Bons per a residents que suposarà un impacte econòmic mínim de 275.000 euros per als negocis adherits. Per a més informació, feu clic aquí.

Reunió de la taula de seguiment dels acords del Pla Municipal de Recuperació Social, Econòmica i Mediambiental de Calvià que suposen un cost econòmic de gairebé 9 milions d'euros. Per a més informació, feu clic aquí.

Cita prèvia a instal·lacions esportives municipals. Per a més informació, feu clic aquí.

Celebració virtual de les Festes rei En Jaume 2020. S'ha editat un vídeo commemoratiu amb imatges d'altres anys i de les colles lluint les camisetes d'enguany. Per a més informació, feu clic aquí.

Increment d'ajudes atorgades d'inici de curs. Les subvencions que ja s'han començat a lliurar superen fins al moment els 237.000 euros. Per a més informació, feu clic aquí.

Calvià reforçarà la neteja exterior i interior dels centres educatius públics amb l'inici del curs escolar. L'empresa pública Calvià 2000 realitzarà fregats especials en els entorns dels col•legis, instituts i escoletes. Per a més informació, feu clic aquí.

L'Ajuntament de Calvià i SECOT signen un conveni per a l'assessorament i formació a persones emprenedores. El propòsit de l'acord és contribuir a crear noves activitats econòmiques i consolidar teixit empresarial al municipi.  Per a més informació, feu click aquí.

L'Ajuntament de Calvià, a través de l'IFOC, habilita una aula de suport en la tramitació telemàtica de la sol·licitud d'ajuda per a autònoms. L'Ajuntament de Calvià posa en funcionament, i a disposició del col·lectiu d'autònoms de Calvià, una aula perquè puguin realitzar el TRÀMIT 2, disposat pel Govern de les Illes Balears, de sol·licitud d'ajuda. Per a més informació, feu click aquí.

Conveni per facilitar ulleres graduades gratuïtes. L'Ajuntament de Calvià i Specsavers Ópticas Santa Ponça signen un conveni per a facilitar ulleres graduades gratuïtes a les persones que es troben en una situació de major vulnerabilitat. Per a més informació, feu click aquí.

Constituïda la mesa de seguiment dels Acords del Pla municipal de recuperació social, econòmica i mediambiental de Calvià. El pla inclou mesures de protecció social, per pal·liar les necessitats bàsiques i urgents dels veïns i veïnes de Calvià; mesures de reactivació i sosteniment de l'activitat econòmica, i mesures de caràcter fiscal, amb una aposta compartida de mantenir i fomentar els llocs de treball en els sectors afectats. Les mesures estan concretades i quantificades amb un cost econòmic global de 8.898.974 euros, fet que suposa un important esforç davant una baixada d'ingressos que es calcula que serà, el 2020, d'entre 12 i 15 Milions d'euros. Per a més informació, feu click aquí.

Signatura del conveni d'ajudes per autònoms de Calvià. El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, han signat aquest matí el conveni per posar en marxa les ajudes extraordinàries per a persones treballadores autònomes. Per a més informació, feu click aquí.

Agents policials vetllaran perquè no s'accedeixi a les platges la nit de Sant Joan. A fi d'evitar aglomeracions a les platges i cales de Calvià durant la celebració de la Nit de Sant Joan, la Policia Local de Calvià començarà a treballar en aquest sentit a partir de les 18 h de dia 23 perquè es vagi desallotjant les platges i cales de Calvià i no hi hagi concurrència de persones. De les 20 h de dimarts que ve, dia 23 de juny, fins a les 8 h del dematí del dia 24 de juny, està prohibit l'accés i permanència a les platges del terme municipal. Per a més informació, feu click aquí.

Calvià monitoritzarà la presència de restes de material genètic de virus SARS-CoV-2 en les seves aigües residuals. L'Ajuntament de Calvià, a través de Calvià 2000 en col•laboració amb Hidrobal, inicia un pla pilot que permetrà detectar possibles rebrots per poder realitzar un seguiment. Per a més informació, feu click aquí.

Calvià convoca ajudes extraordinàries per a la reactivació del comerç amb noves mesures d'impuls al comerç electrònic. La convocatòria inclou, a més, ajudes per a la modernització dels establiments i una nova línia per adaptar els locals als protocols derivats del Covid-19. Per a més informació, feu click aquí.

L'Ajuntament de Calvià signa el gran Pacte municipal per a la recuperació social, econòmica i mediambiental que suposa un cost econòmic pròxim als 9 milions d'euros. L'acord ha estat signat per tots els grups polítics municipals, els sindicats, totes les associacions hoteleres de Calvià i l'oferta associada. L'acord inclou noves mesures a les que ja estan implementades, com l'aportació de 1.500.000 euros d'ajudes a autònoms, la reducció d'un 50% de les taxes de fems o un Pla de reactivació del comerç local. Per a més informació, feu click aquí.

La Policia vigila que es mantenen les distàncies de seguretat contra la Covid-19. En la darrera setmana de la fase 2 de la desescalada, els agents de Policia Local de Calvià han fet controls a les cales petites de fàcil accés del municipi, com són les de Cas Català, Buguenvíl·lea, Comtessa, Illetes, Costa de la Calma, Oratori, El Toro, la caleta de Santa Ponça, cala Vinyes, Falcó, i Fornells a fi d'evitar aglomeracions. Per a més informació, feu click aquí.

Minut de silenci en record de les víctimes del Covid-19. Amb motiu de la finalització, avui a la mitjanit, dels deu dies de dol oficial, l'Ajuntament de Calvià s'ha sumat al minut de silenci convocat al migdia en record de les víctimes del Covid-19. Per a més informació, feu clic aquí.

L'Ajuntament de Calvià, a través de l'Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC) organitza cursos gratuïts sobre les mesures que s'hauran d'adoptar front al Covid-19 en els comerços, bars i restaurants, per tal d'oferir una reobertura segura tant per a les persones que treballen en aquests negocis, com per a la clientela. Per a més informació, feu clic aquí.

L'Ajuntament de Calvià amplia les ajudes per a l'inici de curs 2020-2021 a Educació Infantil, Batxillerat i Formació Professional. La convocatòria introdueix enguany altres novetats que tenen en compte situacions familiars a causa de la crisi de l'Covid-19. Per a més informació, feu clic aquí.

Minut de silenci en record a les víctimes de la Covid-19. A les 12 en punt i mantenint les distàncies de seguretat, membres de la corporació local i personal de l'Ajuntament de Calvià han guardat un minut de silenci en memòria de les persones mortes per la pandèmia del coronavirus. Per a més informació, feu clic aquí.

L'Ajuntament de Calvià presenta una línia d'ajudes extraordinàries per al lloguer Covid-19 destinades a persones i famílies amb dificultats a causa de la crisi del Coronavirus. Es flexibilitzen els requisits i es redueixen els tràmits per facilitar l'accés a les ajudes extraordinàries que s'oferiran per un màxim de sis mesos. Per a més informació, feu clic aquí.

Les entitats veïnals de Calvià reben setmanalment informació municipal durant l'estat d'alarma. El Departament de Participació Ciutadana els remet les novetats respecte de les mesures que posa en marxa tant l'Ajuntament com les altres administracions públiques. Per a més informació, feu clic aquí.

S'aixequen 1.226 actes per desobediència durant l'estat d'alarma. Amb la fase 1 i la flexibilització de la mobilitat, la Policia Local de Calvià para especial esment al compliment de les normes a terrasses i comerços. Per a més informació, feu clic aquí.

L'Ajuntament de Calvià activa la segona fase del pla d'atenció i contenció per a persones majors posat en marxa amb motiu de l'estat d'alarma. Un equip de treballadors i treballadores municipals contacten amb les persones majors de 65 anys per donar-los suport i detectar possibles necessitats sorgides arran del confinament. Per a més informació, feu clic aquí.

Reunions per consensuar el Pla de reactivació. Aquesta setmana s'han celebrat les primeres reunions per consensuar un Pla d'actuació per a la recuperació social, econòmica i mediambiental en el municipi de Calvià. S'està treballant en noves propostes per posar sobre la taula un segon paquet de mesures socials, econòmiques i fiscals. Per a més informació, feu clic aquí.

L'Ajuntament de Calvià rep més de 150 consultes a través del nou servei de suport a autònoms. L'Institut de Formació i Ocupació de Calvià ha resolt fins ara el 70% de les peticions de suport als tràmits per sol·licitar liquiditat a ISBA. Per a més informació, feu clic aquí.

L'Ajuntament de Calvià estableix torns per a l'ús dels horts urbans del municipi i mesures per garantir les condicions higièniques i socials. Al terme municipal hi ha dos horts urbans dividits en més de 40 parcel·les. Per a més informació, feu clic aquí.

L'Ajuntament de Calvià ha adquirit dispositius per 4.000 euros per a eliminar l'escletxa digital de l'alumnat del municipi durant l'estat d'alarma. S'està treballant de forma coordinada amb la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca en l'àmbit dels centres d'educació primària i ESO. Per a més informació, feu clic aquí.

Agraïment de l'alumnat de l'IES Bendinat a la Policia Local de Calvià. Per a més informació, feu clic aquí.

Aixecades 790 actes a Calvià per desobediència durant el confinament. Demà començarà el servei de socorrisme a les platges per vigilar l'ús que se'n fa, ja que no és permès ni el bany ni romandre-hi mentre no arribem a la darrera fase de desescalada. Per a més informació, feu clic aquí.

El Ple de Calvià tornarà a reclamar una flexibilització de la llei per a poder disposar dels fons de romanents per a fer front al Covid-19. Els cinc grups municipals acorden donar suport a una Declaració institucional. Per a més informació, feu clic aquí.

Tots els partits polítics de l'Ajuntament de Calvià acorden renunciar a les despeses assignades als grups municipals en el primer semestre de 2020. Els 33.200 euros es destinaran a actuacions per ajudar a les persones amb dificultats econòmiques a causa de la crisi del Covid-19. Per a més informació, feu clic aquí.

Els cinc grups polítics amb representació al Ple acorden iniciar la redacció d'un Pla d'actuació per a la recuperació social, econòmica i mediambiental del municipi. El compromís es plasmarà en una Declaració institucional que s'aprovarà a la propera sessió plenària. Per a més informació, feu clic aquí.

Aixecades 139 actes a Calvià per desobediència en la darrera setmana. Les propostes de sanció de la Policia Local de Calvià són provocades per l'incompliment de les restriccions de l'estat d'alarma i no atendre les indicacions dels agents. Per a més informació, feu clic aquí.

Les AAVV, solidàries amb el municipi. La vintena d'associacions veïnals de Calvià renuncia a la partida econòmica per a subvencions que l'Ajuntament té prevista en els pressupostos de 2020, i ha demanat que es destini a la nova partida Covid-19 que s'ha creat per donar suport a les persones afectades degut a la crisi sanitària del coronavirus. Per a més informació, feu clic aquí

Ple extraordinari: aprovació del primer paquet de mesures econòmiques i socials per pal·liar els efectes de la crisi sanitària del Covid-19. Les mesures s'aproven per unanimitat de tots els grups polítics municipals. Per a més informació, feu clic aquí.

Calvià crea 10 noves rutes de treball per a la neteja i desinfecció del cent per cent dels punts més sensibles del municipi a causa del Covid-19. L'empresa municipal Calvià 2000 ha intensificat la desinfecció i neteja dels llocs més freqüentats i més sensibles del municipi des de l'inici de l'estat d'alarma. Per a més informació, feu clic aquí.

Reunions amb les associacions hoteleres i les associacions de comerç i oci. El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha mantingut diverses videoreunions amb els representants dels sectors econòmics del municipi, per prendre el pols a la situació actual i treballar conjuntament per a la recuperació. Per a més informació, feu clic aquí.

L'Ajuntament de Calvià habilita un servei d'informació sobre ajudes per a autònoms amb motiu del Covid-19. El nou servei ofert per l'IFOC donarà suport a la realització de tràmits per accedir a les ajudes posades en marxa per les administracions. Per a més informació, feu clic aquí.

La Policia Local garanteix el control als carrers. Durant l'estat d'alarma han aixecat 538 actes. La Junta local de Seguretat presidida pel batle es reuneix setmanalment per fer seguiment de les mesures de l'estat d'alarma. Per a més informació, feu clic aquí.

L'Ajuntament de Calvià multiplica per 5 la partida pressupostària de 2020 destinada a emergència social a causa del Covid-19. Es destina més d'un milió d'euros per cobrir les necessitats bàsiques de les famílies del municipi en situació més vulnerable. Per a més informació, feu clic aquí.

L'Ajuntament de Calvià expressa el seu reconeixement a la solidaritat de l'associació de ramaders i agricultors de Calvià que està aportant productes a les escoletes del municipi i a menjadors solidaris. El Consistori hi col·labora assumint el cost de l'escorxador i el transport. Per a més informació, feu clic aquí.

L'Ajuntament de Calvià amplia la plantilla de Serveis Socials per atendre totes les sol·licituds d'ajuda sobretot dirigides a les persones més vulnerables. També s'ha ampliat el servei d'Ajuda a domicili i el Servei de menjar a domicili, i s'han donat prestacions econòmiques per cobrir les necessitats bàsiques a 125 famílies. S'intensifica la col·laboració amb altres administracions amb noves mesures de suport als centres de Salut del municipi. Per a més informació, feu clic aquí.

L'Ajuntament de Calvià posa a disposició de les persones sense llar del municipi diferents serveis coordinats per diversos departaments municipals. L'Ajuntament de Calvià ha posat en marxa una sèrie de mesures, a través d'una actuació coordinada entre els Serveis Socials, els departaments d'Educació, Esports i Policia Local, de suport a persones sense sostre del municipi. Per a més informació, feu clic aquí.

Suspensió de la reunió del Fòrum de Turisme de Calvià. D'acord amb el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, el Fòrum de Turisme del proper mes d'abril queda ajornat, pendent de nova data.

L'Ajuntament de Calvià posposa l'inici del pagament d'impostos municipals i bonifica el cent per cent la taxa d'ocupació de la via pública de bars i restaurants. Aquest primer paquet de mesures es completa amb bonificacions per les Escoletes i amb altres actuacions relacionades amb l'ORA, preus públics i Mercats. Per a més informació, feu clic aquí

L'Ajuntament de Calvià cedeix vehicles per al trasllat de sanitaris a domicilis i elaborarà menús per al col·lectiu de professionals de centres de salut del municipi.
Per al Consistori calvianer la col·laboració entre administracions és clau en uns moments en què es necessita el màxim suport possible. Per a més informació, feu clic aquí.

Serveis especials de neteja i recollida a Calvià. Informació de calvià 2000 amb la reorganització dels serveis especials programats per a aquests dies. Per a més informació, feu click aquí.

L'Ajuntament agraeix que s'ofereixin persones voluntàries i demana romandre a casa com a mesura de prevenció del coronavirus. Els consistoris no poden en aquests moments organitzar cap tipus de voluntariat. Per a més informació, feu clic aquí.