Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Entra en vigor la prohibiciķ d'exposar alcohol

Dimecres, 16 d'agost 2017

ENTRA EN VIGOR LA MODIFICACIÓ DE L'ORDENANÇA D'ESTÈTICA EXTERIOR QUE PROHIBEIX L'EXPOSICIÓ D'ALCOHOL A TERRASSES DE COMERÇOS

Es tracta d'una mesura més per erradicar el turisme de borratxera que se suma a la petició de l'Ajuntament de regular el tot inclòs als hotels i les ofertes de begudes alcohòliques a locals d'oci

Aquest dijous, 17 d'agost, entra en vigor la modificació de l'Ordenança d'estètica exterior que no permetrà l'exposició d'alcohol a les terrasses dels comerços ni les màquines tipus 'kickboxing', al municipi de Calvià.
D'aquesta manera, quedarà prohibida l'exposició de begudes alcohòliques a terrasses públiques i privades d'ús públic, així com a aparadors, mostradors o palets.
A partir del 31 de desembre (tal com es va acceptar a través d'al·legacions) els locals comercials estan obligats a més a separar, a l'interior, les begudes alcohòliques de la resta d'articles, de manera que puguin ser tancades o ocultades fora de l'horari de venda al públic, és a dir, de les 12 de la nit a les 8 del matí, tal com preveu l'Ordenança municipal de foment de la convivència. A més, s'haurà de disposar de cartells a l'interior on s'informi als clients de l'horari en què està permesa la venda d'aquest tipus de begudes.
Així mateix, està prohibida la instal·lació de màquines recreatives de força, tipus 'boxer', 'kicker', kickboxer ',' arm wrestler ', martell i anàlogues, a les terrasses públiques i a les terrasses privades d'ús públic dels establiments. Només podran mantenir-se les màquines que tinguin llicència fins al 31 de desembre.
La modificació de l'Ordenança d'estètica exterior és una mesura més de les que posa en marxa l'Ajuntament de Calvià per posar fre al turisme d'excessos i gatera.
En aquest sentit, a més de l'inici de tancament de locals que es dediquen a la prostitució, entre d'altres, l'Ajuntament ha demanat al Govern mesures com la regulació del tot inclòs als hotels, perquè s'exclogui l'alcohol, o la prohibició als locals d'oci d'ofertes com els "dos per un", "happy hours" o barres lliures, a través de la modificació de normativa sanitària, en la línia en què es va restingir el consum de tabac.