Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

8 persones de Llanįadores troben feina

Divendres, 16 de febrer de 2018

El programa Llançadores d'Ocupació es consolida com una eina eficaç en la lluita contra l'atur

8 de les persones participants en aquesta edició han trobat ocupació en diferents sectors

La V Llançadora d'Ocupació de Calvià va començar a funcionar al novembre per ajudar a 15 persones aturades (homes i dones de diferents edats, de diversos nivells formatius i trajectòries laborals) a entrenar una nova cerca de treball en equip, amb noves eines i procediments, concordes al mercat laboral actual.
Ara, quan es compleix l'equador del programa, la tinent de batle d'Economia, Ocupació i Innovació, Maria del Carmen Iglesias Manjón; el regidor de la zona de Son Ferrer, Alfonso Molina, i la tècnica de Llançadores d'Ocupació de la Fundació Santa María la Real, Marta Costa, han visitat als integrants de la V Llançadora d'Ocupació per conèixer les activitats que han realitzat des de novembre per millorar la seva empleabilitat.
La tècnica que coordina i gestiona la llançadora, Lola Romillo, ha explicat durant la visita que durant aquestes primeres setmanes l'equip ha realitzat dinàmiques d'autoconeixement i intel·ligència emocional per perfilar el seu objectiu professional i establir un pla d'acció detallat; a més de tallers per actualitzar el seu currículum, simulacions d'entrevistes de treball i maneig de noves tècniques de comunicació i marca personal.
María del Carmen Iglesias Manjón, presidenta de l'IFOC, destaca “l'important paper que han tingut els quatre projectes anteriors de Llançadores d'Ocupació i Empreniment Solidari a Calvià i que aquest projecte s'ha constituït com una eina vàlida i efectiva en la inserció laboral real dels seus participants, sigui quina sigui la seva edat, nivell educatiu i experiència laboral prèvia”.

Cultura col·laborativa
Per donar mostra de la seva proactivitat, diversos integrants de la llançadora han intervingut per explicar com s'han distribuït les funcions i han creat quatre projectes per fer que la seva cerca de treball sigui organitzada, més professional i eficaç. D'aquesta manera, mentre uns organitzen una base de dades amb els seus perfils professionals, uns altres cerquen ofertes de treball, uns altres alimenten el seu web i perfils en xarxes per aconseguir major visibilitat i posicionament.
Amb aquest esquema de treball en equip i cultura col·laborativa seguiran treballant fins al maig, organitzant visites a empreses per donar-se a conèixer o acudint a fòrums especials. Serà un entrenament que els permetrà estar millor preparats, reforçar les seves habilitats i comptar amb noves oportunitats.

Primeres insercions
Fruit d'aquestes activitats, de l'esforç individual i col·lectiu, un total de 8 participants han trobat ocupació, en diferents sectors: hostaleria, seguretat, agricultura i administració. A més hi ha una participant que està treballant de forma conjunta en un projecte d'empreniment i està rebent l'assessorament de l'Acceleradora d'Empreniment de l'IFOC per elaborar el seu model i pla de negoci.
“Reconeixen que el programa els ha ajudat a superar el descoratjament que genera l'atur i que les primeres activitats realitzades li permeten canviar el xip o l'actitud per accedir al mercat de treball. La dinàmica de treball és molt dinàmica i proactiva, i s'intensificarà en aquesta segona fase de la llançadora fins al maig, per la qual cosa esperam que el percentatge d'insercions laborals i casos d'èxit vagi augmentant”, han agregat Lola Romillo i Marta Costa, de la Fundació Santa María la Real.