Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Campanya informativa sobre normes de convivčncia

Dimecres, 20 de juny de 2018

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

CAMPANYA INFORMATIVA SOBRE LES NORMES DE CONVIVÈNCIA A LES ZONES D'OCI NOCTURN DE CALVIÀ

A través de 20 banderoles col·locades a Punta Balena i al carrer Ramon de Montcada de Santa Ponça es vol fomentar el civisme

Aquests dies ha finalitzat la instal·lació de 20 banderoles, 15 al carrer Punta Ballena de Magaluf i 5 al carrer Ramon de Montcada de Santa Ponça, que formen part d'una campanya gràfica per promoure els bons hàbits de comportament i informar de les sancions que suposa l'incompliment de les normes bàsiques que regula l'Ordenança municipal de foment de la convivència.

La campanya va dirigida al públic jove que sol transitar per aquests carrers i per transmetre el missatge, s'han instal·lat els cartells en fanals d'ambdós carrers en anglès i en espanyol, utilitzant uns colors vius primaris i tipografies cridaneres, amb l'objectiu que no es dilueixin els missatges entre la cartelleria de la zona. La campanya s'identifica amb els hashtag #diviérteteconrespeto i #havefunwithrespect.

Una altra de les claus és destacar l'import de la sanció, ja que és un recurs dissuasori davant la intenció de cometre algun acte incívic. Pel que fa a campanyes anteriors, s'ha actualitzat l'import de les sancions -que es van incrementar el passat mes de març- i s'ha optat per un disseny més impactant. Les informacions que s'ofereixen són relatives a que poden ser multats si beuen alcohol al carrer (500 €); si criden, es barallen o molesten (400 €); si van nus pel carrer (400 €), i si embruten el carrer (200 €), totes elles contemplades en l'Ordenança municipal de foment de la convivència. Durant 2017 es van interposar 785 denúncies per consum d'alcohol al carrer. També, anar nu o seminú a espais no autoritzats va ser sancionat en 68 ocasions.

A més d'aquestes mesures dissuasives, el consistori calvianer continua treballant amb la voluntat de reduir al màxim el turisme etílic. Per aquest motiu, reitera la necessitat que el Govern dels Illes Balears prengui mesures com la regulació del tot inclòs als hotels, perquè s'exclogui l'alcohol, o la prohibició en els locals d'oci d'ofertes com els "dos per un","happy hours" o barres lliures, a través de la modificació de normativa sanitària, en la línia de la restricció del consum de tabac.