Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Conveni per al transport de mascotes en taxis

Dimarts, 21 de mayo de 2019

CONVENI ENTRE L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ I L'AGRUPACIÓ DE TAXI DEL MUNICIPI PER AL TRANSPORT D'ANIMALS DE COMPANYIA

L'acord respon a una demanda real alhora que promou els principis recollits en l'Ordenança municipal de benestar animal

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i la presidenta de l'Agrupació Local d'Autoturisme de Calvià, María del Carmen Navarro, han signat un conveni per a la promoció del transport d'animals de companyia en el servei públic de taxis del municipi de Calvià.
L'Ordenança municipal de benestar animal que viu en l'entorn urbà, aprovada en el Ple de febrer de 2017, potencia el caràcter proteccionista cap als animals i en concret el concepte de benestar animal, amb l'objectiu de garantir-los una vida conforme a la seva pròpia naturalesa i les atencions mínimes que han de rebre els animals pel que fa al tracte, higiene, cura i protecció, facilitant el seu desenvolupament integral i natural.
En aquesta línia s'emmarca l'acord signat entre entre l'Ajuntament i l'Agrupació d'Autoturisme de Calvià que uneixen esforços en el desenvolupament d'accions per prestar un servei de major qualitat en el transport de persones i els seus animals de companyia, i d'atenció més acurada als visitants del municipi, adequant l'oferta a la demanda que hi ha actualment.
Amb la signatura d'aquest conveni, l'Agrupació Local d'Autoturisme de Calvià es compromet a fomentar entre els seus associats l'admissió d'animals de companyia en els seus vehicles. Les persones titulars de llicència de taxi que permetin el transport d'animals, han de dur un adhesiu que proporcionarà l'Ajuntament. Així mateix, es comprometen a aconsellar als propietaris que, per seguretat, les mascotes siguin traslladades en el seu corresponent transportí, o que duguin un cinturó especial per al transport. En qualsevol cas, i per a un millor servei, els vehicles han de dur elements per protegir els seus seients i, en la mesura del possible, estar dotats amb arnès i cinturons de seguretat per a cans.
El transport d'animals de companyia que promou el conveni introdueix una millora i un avanç en el servei públic de l'Agrupació Local d'Autoturisme en permetre l'admissió d'animals de companyia en els seus vehicles, prestant un servei còmode, segur i pràctic de cara a les persones propietàries d'aquests animals, atorgant, alhora, una major notabilitat al benestar animal promovent, d'aquesta manera, la conscienciació de la ciutadania en la línia que desenvolupa l'Ordenança municipal de compatibilitzar la convivència entre persones i animals. 
A la firma del conveni han assistit el tinent de batle de Mobilitat, Juan Cuadros; la regidora de Medi Natural i Urbà, Francisca Muñoz; el cap del Servei de Medi Natural i Urbà, Eduardo Cózar, i Christina Kastin de http://www.guide4dogs.com/ 

Imatge de l'adhesiu que es podrà veure des de l'exterior del vehicle i des de l'interior.