Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

I Taller de restauraciķ de marges a Galatzķ

Divendres, 12 d'abril de 2019

I TALLER DE RESTAURACIÓ DE MARGES A LA FINCA DE GALATZÓ

Es considera una bona eina per a, entre altres coses, donar a conèixer i donar valor al patrimoni del municipi

El passat mes de març es va dur a terme el I Taller de restauració de marges a la finca pública de Galatzó, de 28 hores, impartit per l'Associació Més que Pedra, en el qual es va introduir als participants en les tècniques pròpies de la construcció en pedra en sec, adquirint les capacitats bàsiques per a afrontar petits treballs de restauració i construcció en sec, apropant el patrimoni de la paret seca i participant en una experiència lúdica i vivencial en l'aprenentatge de la tècnica de pedra en sec.

A la finca de Galatzó, aquesta iniciativa pretén desenvolupar accions tant de formació com de divulgació del món de la pedra en sec apropant el patrimoni i els paisatges de la pedra en sec com a espais d'alt valor socioeconòmic i ambiental, donant a conèixer el patrimoni de la finca pública de Galatzó i el seu entorn.

Els tallers, repartits en dos caps de setmana, varen consistir en una part teòrica i una altra pràctica. La primera part va consistir en una introducció històrica i geogràfica de la pedra en sec, els valors d'aquest sistema per a la societat de l'illa, així com les eines, les tècniques i els passos a seguir en la restauració d'aquest element tradicional.

La part pràctica va consistir en restaurar un esbaldrec (part caiguda d'un bancal), de 9 metres de llarg per 1,40 metres d'alçada, amb encadenada situada a uns 30 metres darrere de les cases de la possessió.

Aquests cursos i tallers es consideren una bona eina per restaurar i mantenir el patrimoni del municipi amb la participació de la població, crear opcions de treball per a professionals del sector, contribuir a generar un benefici econòmic, ambiental i turístic per al municipi i gaudir de la naturalesa i el patrimoni de Calvià.